Arrangement

Hanzesteden Zomer Arrangement

Kasteel Engelenburg

Brummen

Deze zomer staat geheel in het teken van de Hanzesteden. Wij nodigen u deze zomer dan ook graag uit om met de auto, per fiets, per boot of wandelend te genieten van de rijke historie op het land en op het water.
Toen Amsterdam tijdens de middeleeuwen nog klein dorpje was, hadden onze Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. 400 jaar lang werkten zo'n 200 Hanzesteden samen binnen een Europese Unie 'Avant a lettre'. De handel ging grotendeels over water met de eerste vrachtschepen van de middeleeuwen, de Kogges. Een geweldig stukje historie dat onze steden veel welvaart heeft gebracht.

Hanzesteden zomerarrangement
Geniet op de eerste avond van een culinair drie gangen diner. En ervaar de rust en stilte op het landgoed in een comfort kamer of luxe kamer in één van de koetshuizen, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag begint u met een feestelijke ontbijt – met Vonkelwijn! – waarna u de Hanzesteden Zutphen, Doesburg of Deventer langs de IJssel bezichtigt.

We hebben voor u één fietsroute, twee wandelroutes en één autoroute uitgestippeld langs de Hanzesteden. Wij willen u graag laten zien wat voor welvaart er in de Middeleeuwen in de Hanzesteden was. U maakt een vaartochtje met een traditionele Berkelzomp en de fluisteraar (schipper) verteld over de geschiedenis van Zutphen en/of u maakt een wandeling met de stadsgids door het historisch centrum van Doesburg of Zutphen.

De tweede avond serveren we u een gastronomisch 4 gangen diner. En de volgende ochtend krijgt u wederom een uitbundig ontbijt. Nog geen zin om te vertrekken? Maak dan gebruik van ons 3e nacht gratis arrangement!

Inhoud arrangement:
- 2 overnachtingen in een comfort, luxe kamer of suite
- Feestelijk ontbijt op beide ochtenden
- Culinair 3 gangen diner op de dag van aankomst
- Gastronomisch 4 gangen diner op de 2e dag
- Vaartocht met de fluisterboot in Zutphen (11.00, 13.00 of 15.00 uur)
- Stadswandeling met gids in Zutphen (zaterdag) of Doesburg (woensdag) om 12.00 uur
- Fietsroutes, wandelroutes en autoroute naar en door de Hanzesteden
Geldig van 7 juli tot 23 augustus 2019

Vanaf €267.50 per persoon
Kasteel Engelenburg